Achtergrond

Ik studeerde (klinische) psychologie in Groningen en voltooide de (postdoctorale) opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog in 2009. In 2012 behaalde ik mijn registratie als cognitief gedragstherapeut VGCt. In 2013 promoveerde ik aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar de behandeling van paniekstoornis. Sinds december 2016 ben ik erkend supervisor en leertherapeut VGCt. De opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut voltooide ik in 2017.

Na mijn studie psychologie heb ik eerst een aantal jaren gewerkt als onderzoeker en sinds 2007 ben ik werkzaam als behandelaar.

In de afgelopen (tien) jaren heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met diverse problematiek en bij verschillende instellingen. Ik was werkzaam bij:

  • GGZinGeest, Amsterdam: academische zorglijn depressie; polikliniek en intensieve deeltijdbehandeling.
  • KieN, Sneek: praktijk voor specialistische GGZ gespecialiseerd in trauma en gezinsproblemen
  • Lentis, Groningen: ouderenpsychiatrie (ambulant, regio Noord Oost)
  • UMC Groningen: Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) op de afdelingen (o.a.) specialistische poli depressie, specialistische poli bipolaire stoornis, opnamekliniek depressie, opnamekliniek ouderen.

Sinds (maart) 2018 werk ik als vrijgevestigde en ben ik eigenaar van Praktijk van Apeldoorn.

Mijn specialisaties zijn (complexe) dwang-, angst-, stemmings-, trauma- en persoonlijkheidsproblemen bij (jong) volwassenen en ouderen.

Naast behandelaar ben ik een ervaren docent in de cognitieve gedragstherapie. Ik ben hoofddocent cognitieve gedragstherapie binnen de opleiding tot GZ-psycholoog, de opleiding tot Klinisch Psycholoog en de opleiding tot Psychotherapeut aan het Opleidingsinstituut PPO in Groningen (https://www.ppo-opleidingen.nl).

Tevens ben ik eigenaar en docent bij de Psychologie Academie Groningen; de PAG ( https://www.pa-groningen.com/)